Home
  Bedrijfsinfo
  Nieuws
  Scooters
  Quads
  Autos
  Onze voorraad
  Onderhoud
  Inkoop
  Financiering en verzekering
  Links
  Contact
   

 

 

 

Wij verkopen zowel nieuwe als gebruikte quads. Bij ons kunt u terecht voor de merken TGB en Beeline.

 

Bekijk hier ons actuele aanbod:

onze voorraad

"In onze showroom staan ook de nodige modellen die (nog) niet online staan, dus kom gerust een keer langs!"

 

Bekijk hier ons nieuws/acties:

acties

scooter

 

  • Op alle nieuwe quads bieden wij 2 jaar garantie.

  • Wij zijn altijd op zoek naar goede gebruikte quads. Bekijk hiervoor de pagina inkoop.

  • Informatie over financiering en verzekering vindt u hier.

  • Voor het onderhoud van uw quad bent u bij ons aan het goede adres.

  • Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor reserve onderdelen en accessoires.


Wij leveren quads van het volgende merk:

tgb

QUADS EN WETGEVING

Een quad is geen officiële categorie in het voertuigreglement. In de praktijk wordt een vierwielig motorrijtuig zonder carrosserie vaak een quad genoemd. Deze kan van verschillende categorieën deel uitmaken: een vierwielige bromfiets, een driewielig motorrijtuig of een auto. Dat is afhankelijk van de door de constructie bepaalde maximumsnelheid, de massa en het netto maximumvermogen. Er zijn 5 soorten quads:

1. VOERTUIGEN DIE NIET TOEGELATEN ZIJN TOT DE OPENBARE WEG

Deze quads mogen alleen op eigen terrein, buiten de openbare weg, gebruikt worden. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen.


2. DE QUAD DIE EEN TYPEKEURING HEEFT ALS BROMFIETS

Deze heeft een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van 45 km/u, een ledige massa van minder dan 350 kilogram (de massa van de batterijen in elektrische voertuigen niet inbegrepen) en een motor met elektrische ontsteking met een cilinderinhoud van niet meer dan 50 kubieke centimeter óf een dieselmotor met een netto maximumvermogen van niet meer dan 4 kW óf een elektromotor met een nominaal continu maximumvermogen van niet meer dan 4 kW.

Voor de quads die aangemerkt worden als bromfiets gelden dezelfde regels als voor ‘normale’ bromfietsen. De minimumleeftijd van de bestuurder is 16 jaar, en het bezit van een bromfietscertificaat is bij dit type quad verplicht. Ook is het verplicht om met een helm op te rijden. Verder moet deze quad net als alle brom- en snorfietsen een eigen kenteken hebben.

3. DE QUAD DIE EEN TYPEKEURING HEEFT ALS EEN DRIEWIELIG MOTORRIJTUIG

Deze quad heeft een ledige massa van ten hoogste 400 kilogram (bij gebruik van goederenvervoer ten hoogste 550 kilogram) en een maximumvermogen van 15 kW. Voor én achterop het voertuig zit een kentekenplaat. De minimumleeftijd van de bestuurder is 18 jaar en deze moet in het bezit zijn van rijbewijs B. Ook op deze quad is het verplicht om met een helm op te rijden, tenzij de quad voorzien is van goedgekeurde veiligheidsgordels.

4. DE (ZWARE) QUAD MET EEN TYPEKEURING ALS PERSONENAUTO

Ook deze quad heeft voor en achter een kentekenplaat. De minimumleeftijd van de bestuurder is 18 jaar en hij of zij moet in het bezit zijn van rijbewijs B. Afhankelijk van de datum waarop de quad in het verkeer is gebracht, moet deze zijn voorzien van goedgekeurde veiligheidsgordels. In alle gevallen is er geen verplichting tot het dragen van een helm.

5. DE (ZWARE) QUAD MET EEN TYPEKEURING ALS BEDRIJFSAUTO

De minimumleeftijd van de bestuurder is 18 jaar en hij of zij moet in het bezit zijn van rijbewijs B of C. Afhankelijk van de datum waarop de quad in het verkeer is gebracht, moet deze zijn voorzien van goedgekeurde veiligheidsgordels. In alle gevallen is er geen verplichting tot het dragen van een helm.

OP DE (SNEL)WEG

Met de quads die aangemerkt worden als driewielig motorrijtuig of auto (en een kenteken hebben) mag u de autosnelweg en de autoweg op. Dan moet het voertuig wel de voor die wegen vereiste minimumsnelheid kunnen halen.

Het gebruik van de autosnelweg is alleen toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee met een snelheid van tenminste 60 km/u kan worden gereden.

Het gebruik van de autoweg is alleen toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee een snelheid van tenminste 50 km/u kan worden gereden.


 
  Official Dealer
 
facebook

 

Copyright © 2017. All rights reserved. Lucar.nl || Disclaimer || Webdesign by Ward Smeets Design